Sådan får du pengene til at slå til, mens du er på barsel

Sådan får du pengene til at slå til, mens du er på barsel

Tiden på barsel har en lang række fordele, som du ellers skal kigge længe efter at finde på arbejdsmarkedet.

Orloven giver dig som nybagt forælder tid til at knytte det unikke bånd til dit barn, samtidig med at du i din hverdag får mulighed for at stresse ned og måske endda se dit liv i et nyt perspektiv.

Men naturligvis har barselperioden også sin mindre attraktive side i form af, at den økonomiske situation forandrer sig.

Familiens indtægterne ryger som regel en tak ned, mens udgifterne rykker i den modsatte retning. Der er dog ingen grund til at lade sig fortvivle; med få, simple indgreb og forholdsregler i hverdagen, kan din familie let få budgettet til at hænge sammen.

Spar penge på engangskøb

Et af de steder, hvor der er potentiale til at få lidt ekstra luft i budgettet, er ved at kigge på de forskellige engangskøb, som følger med, når et nyt familiemedlem kommer til verden.

Der skal anskaffes alt fra babyalarmer og kravlegård til barnevogn og babybadekar. Og disse genstande er vel at mærke kun nødvendige i en begrænset periode. Det er nemlig ikke for sjov, at folk udbryder: ”Gud, hvor er du blevet stor!”, hver eneste gang de ser jeres baby.

I kan derfor med fordel overveje at købe disse ting brugte. Dermed kan I spare en del penge på babyudstyr, og når jeres barn vokser fra tingene, kan I sælge det videre til et nybagt forældrepar, som kan få glæde af det på ny samtidig med, at I tjener lidt ekstra på det.

Gennemgå familiens faste udgifter

Det kan være klogt, allerede inden barselsorloven begynder, at få et overblik over jeres faste udgifter. Har I de optimale forsikringer, har I overflødig tjenester, I er tilmeldt, og hvilke bredbånds- og tv-pakke-løsninger abonnerer I på?

Når I har dannet jer et overblik over, hvad I har, er det tid til at vurdere efter jeres egentlige behov og ikke mindst fremtidige behov.

Afmeld de abonnementer, som I ikke føler, at I udnytter nok til prisen, og kontakt eventuelt flere udbydere for at indhente tilbud, som I kan bruge til at forhandle en bedre prisaftale på plads med jeres nuværende selskab.

Det kan især være en smart metode, når I skal finde de gode forsikringsaftaler. Hvis I vælger at skifte udbyder af fx bredbånd, kan I med fordel undersøge mulighederne for at spare oprettelsesgebyret væk ved at bruge en rabatkode (klik her).

Læg en madplan for din familie

Den største synder til småbeløb, som ubemærket går under radaren, findes dog ofte i familiens udgifter til mad. Der kan være mange penge at hente ved at kigge din families forbrug i dagligvarebutikkerne efter i sømmene.

Et af de bedste redskaber til at gøre dette er at lægge en realistisk madplan en gang om ugen. Lav en ærlig vurdering over, hvad du og din familie kommer til at spise, og hvor meget tid I har til at tilberede måltiderne, mens du undervejs sørger for at følge godt med i de forskellige tilbudsaviser.

I kan eventuelt undersøge, om jeres familie ville kunne spare både tid og penge ved at få leveret en af de såkaldte madkasser fra eksempelvis Årstiderne eller RetNemt.

Når I har lagt en ny og velovervejet kørebane for økonomien, giver det desuden mulighed for, at du og baby kan fokusere på andre ting under barselsorloven.

Det kan være alt fra hyggelige barnevognsudflugter i naturen til husprojekter, der puster nyt liv og charme ind i jeres families hjem (du kan læse mere på denne side).

 

The following two tabs change content below.

Simone Siercke

Blogger at GirlsPlanet.dk
Girls Planet blev lavet for at jeg kunne dele det tøj jeg finder på nettet. Jeg har altid gået meget op i tøj og mode, og syntes derfor det kunne være sjovt at dele det med jer allesammen.

Latest posts by Simone Siercke (see all)

Leave a Reply