Pige værelse

Indret et hyggeligt pigeværelse

Har du svært ved at skabe hygge på din datters værelse? Synes du det er svært at finde en balance mellem hendes ønsker og de praktiske funktioner, værelset skal udfylde? Vil du gerne indrette det på en måde, som hun vil kunne lide i mange år fremover?

I denne guide hjælper vi dig med at indrette et værelse, som både du og din datter vil blive glade for.

Giv plads til legen

Mange små piger har en forkærlighed for lyserød og lilla, og de vil sikkert gerne have alle møbler, vægge og hele deres garderobe i den foretrukne nuance. Men hvis du som forælder skal kunne holde ud at opholde dig i rummet, kan det være rart med lidt variation i farverne, og at alt ikke er dækket i glimmer.

At indrette et børneværelse handler i høj grad om at finde den rette balance mellem det, din datter ønsker sig, og at der eksempelvis skal være opbevaring, en soveplads og måske et skrivebord derinde. Disse ting kan imidlertid sagtens kombineres, hvis du tager din datter med på råd.

Hun vil garanteret synes, det er sejt, at hun selv får lov til at bestemme noget, og blive glad for, at du vil høre hendes mening. Som forælder må du uden tvivl lægge øre til en del fjollede forslag, men nogle af dem kan måske godt lade sig gøre.

Hvis din datter gerne vil have en gynge eller hængekøje på værelset, så undersøg, om loftet kan bære det. Hvis du har hænderne godt skruet på, så byg en rutsjebane fra etagesengen og ned til gulvet.

Bland opbevaring og udklædning

En god måde at gøre en praktisk funktion til noget, der kan bruges i legen, er ved at lave et udklædningshjørne.

Mange små piger holder af at klæde sig ud og opføre cirkus, fortælle historier og være fin dame til et teselskab.

Indret med en bøjlestang til både prinsessekjoler og hverdagstøj, en reol med kurve til sjove hatte, uldstrømpebukser og nattøj.

Stil et lille bord med fine neglelakker, glimmerspænder og guldhårelastikker til at pynte sig og tøjdyrene med og hæng et fint spejl op.

Måske kan du hænge en sengehimmel op, der samtidig udgør scenetæppen, når cirkusprinsessen skal vise sine nyeste tricks frem.

Det her er kun et enkelt eksempel på, hvordan du kan blande fantasi og virkelighed på en sjov måde, så din datter bliver glad for sit værelse. Du kan selvfølgelig variere det, så det passer til din datters interesser og behov.

Udstil egne kreationer

En anden metode til at skabe hygge på værelset er ved at vise, hvem der bor der. Det kan være ved at lave en billedvæg med billeder af din datters familie og legekammerater og spændende steder, I har været sammen.

Du kan også hænge hylder op, der kan bruges til at udstille hjemmelavede perleplader eller lerfigurer, eller de legomænd din datter samler. Med en opslagstavle på væggen er det nemt for din datter at vise sine tegninger frem eller pynte med fine plakater eller sjove billeder, hun har klippet ud af blade og aviser.

Helt lavpraktisk er den nemmeste måde at vise, hvem der bor på værelset, selvfølgelig ved at hænge et navneskilt på døren. På den måde bliver det også nemmere for din datter at forstå, at hendes værelse er hendes eget, og hun vil føle sig stolt over at vise det frem til husets gæster.

Et fint navneskilt til pigeværelset, udformet som en sky, en hest, en taleboble, en luftballon, en sommerfugl, eller mange andre søde motiver kan du finde på webshoppen Villavejen.com.

The following two tabs change content below.

Simone Siercke

Blogger at GirlsPlanet.dk
Girls Planet blev lavet for at jeg kunne dele det tøj jeg finder på nettet. Jeg har altid gået meget op i tøj og mode, og syntes derfor det kunne være sjovt at dele det med jer allesammen.

Latest posts by Simone Siercke (see all)

Leave a Reply