Badevægt, målebånd og et æble

5 tips til en sundere livsstil

Alt for mange mennesker lider desværre af overvægt i dagens Danmark. Heldigvis er der flere og flere, der tager deres tilstand op til overvejelse og beslutter sig for at ændre deres livsstil til en sundere en af slagsen.

Hvis du også er en af dem, der gerne vil have en sundere livsstil, kan du læse med her. I det følgende vil du nemlig finde fem tips til, hvad du kan gøre for at leve sundere og bedre.

Tag cyklen

Alt for mange vælger at tage bilen alle steder hen, uanset om distancen er kort eller lang. I stedet for altid at tage bilen, er det en god ide at hoppe på cyklen.

En kort tur på denne hver dag eller et par gange i løbet af ugen vil i det lange løb gøre underværker for dig.

Dyrk mere motion

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at en voksen person dyrker mindst 30 minutters motion på daglig basis. Derfor er det bare med at komme op af sofaen og i gang med at lave noget.

Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan udføre den halve times motion. Du kan f.eks. løbe en tur, gå en tur, dyrke din yndlingssport eller noget helt fjerde.

Det er lige meget, hvad du laver af motion, så længe at du bruger mindst en halv time på det.

Færre søde sager, flere grøntsager

En af de bedste ting, som du kan gøre, når du skal skabe en sundere måde at leve på, er at skære ned på de søde sager og i stedet skrue op for de sunde sager som grøntsager.

Lav en begrænsning for, hvor meget usundt du må spise i løbet af en uge, og sørg så for at fylde din tallerken godt op med grøntsager.

Find en makker

Det kan nogle gange være svært at finde motivationen til at leve en sundere livsstil, hvis man er alene om det. Derfor er det en rigtig god ide at påbegynde en sundere livsstil sammen med en anden person.

Det mest oplagte er at begynde på det sammen med den eller de personer, som du bor med. Bor du alene, er en ven eller veninde et glimrende valg. Når I er flere om projektet, vil du aldrig komme til at føle dig alene.

Få professionel hjælp

Det er ikke altid lige let at begynde at leve en sundere livsstil. Nogle gange kan der være brug for professionel hjælp til at nå målene. Uanset, hvilket område det er, du har problemer med, vil du kunne finde professionel hjælp.

Madområdet er et af de steder, hvor mange fejler og har brug for en ekstra hånd. ”Hvad er en kostplan?”, er et spørgsmål, som mange stiller. En kostplan er kort sagt en plan for, hvad du må spise, og hvad du ikke må spise over en længere periode.

Det bedste du kan gøre, er at få en professionel til at sammensætte en kostplan til dig. På den måde vil den være skræddersyet til dig og dine behov.

Du kan også få en professionel til at hjælpe dig med at dyrke motion. Der findes et hav af forskellige personlige trænere, og de ved lige, hvordan de skal sammensætte et program, som kan få dig på rette køl. Vær derfor ikke bleg for at spørge om hjælp til den sundere livsstil.

The following two tabs change content below.

Simone Siercke

Blogger at GirlsPlanet.dk
Girls Planet blev lavet for at jeg kunne dele det tøj jeg finder på nettet. Jeg har altid gået meget op i tøj og mode, og syntes derfor det kunne være sjovt at dele det med jer allesammen.

Latest posts by Simone Siercke (see all)