Salat og andet grønt på en tallerken

Suppler træningen med en sund kost

De fleste af os ved, at træning er sundt for vores krop. Det mange af os til gengæld glemmer, er, at det ikke udelukkende er træning, der gør os sunde – det handler også om at spise rigtigt.

Hvad vi indtager, har utroligt stor betydning for, hvordan vi fungerer i hverdagen, ligesom det har betydning for, hvordan vores krop ser ud. Derfor er det utrolig vigtigt, at man, samtidig med at man træner, sørger for at supplere med en sund og nærende kost, der stemmer overens med træningen.

Skær det usunde fra

Første skridt på vejen til en sundere kost tager du ved at skære ned på de usunde sager og erstatte dem med sunde alternativer. Mange tror ikke, at sunde varer og retter kan være lige så lækre som de usunde, men der tager de fejl.

Sunde alternativer kan være utroligt lækre, og mange gange har disse faktisk mere smag end de usunde. Derfor kan du godt pakke den dårlige indstilling væk, hvis du er en af dem med en forkærlighed for junkfood og andet fed mad.

Der er ingen, der siger, at du skal skære det usunde helt fra. Af og til er det helt okay at nyde et stykke kage eller en håndfuld slik. Det eneste du skal huske på, er at gøre alting med måde. Et par gode råd er, at du forsøger at begrænse det usunde til én dag i ugen, og så skal du forsøge at erstatte mange af dine usunde varer med sundere alternativer. Dette er meget små og let udførlige råd, hvilket betyder, at alle kan følge dem – også dig.

Ekstra tilskud

Foruden at spise sundere er det også en god ide at tilføre dine nye kostvaner en smule kosttilskud. Det er altid sundt at få lidt vitaminer og fiskeolie i ny og næ, eftersom begge dele har mange fordele for din krops funktionalitet og velvære. Særligt fiskeolie har et godt ry. Du kan læse mere om det her.

Fiskeolie er særlig kendt for to ting. For det første er det rigtig godt for hukommelsen, og for det andet hjælper det med at bekæmpe inflammation.

I det hele taget har fiskeolie rigtig mange gavnlige egenskaber for både hoved og krop. På sin vis fungerer det som en slags smørelse, der holder det hele i omdrejninger. Find din fiskeolie her.

Hjemme eller i fitness

De sunde kostvaner gavner dig, uanset hvor og hvordan du træner. Nogle er glade for at træne i fitnesscenteret, mens andre nyder, at de kan klare de 30 minutters motion hjemme i dagligstuen.

Hvad der fungerer bedst, kommer helt an på den pågældende person. Eksempelvis har en person, der har meget travlt i hverdagen, helt sikkert størst fordel i at træne hjemme, da det ikke kræver transporttid.

Fordelen ved at træne i fitness er, at der er rigeligt med udstyr, som du kan tage i brug. Det er dog ikke det, der skal stoppe dig fra at træne hjemme. Det er nemlig muligt at købe træningsudstyr til at tage med hjem i stuen. Find for eksempel en crosstrainer her, så du er helt klar til at begynde på træningen derhjemme.

 

The following two tabs change content below.

Simone Siercke

Blogger at GirlsPlanet.dk
Girls Planet blev lavet for at jeg kunne dele det tøj jeg finder på nettet. Jeg har altid gået meget op i tøj og mode, og syntes derfor det kunne være sjovt at dele det med jer allesammen.

Latest posts by Simone Siercke (see all)

Leave a Reply