Tag med alger

Tip: Sådan undgår du alger på taget

Her er en liste med seks punkter, der viser, hvordan du undgår at have alger på dit tag

Det sker for de fleste tage, hvis ikke man skrider ind: Algerne melder sin ankomst på det. Og det er ikke ligefrem en glæde for dig som husholder at bruge tid på at gøre taget rent. Men der er mange ting, man kan gøre for at undgå, at man skal bruge for meget tid på algebehandling.

Her er de seks punkter, der viser, hvordan man løser algeproblemerne.

1: Flade tage er i farezonen. Det sker oftere, at der er alger at finde på flade tage end tage, der hælder. Af den grund sikrer man sig mod alger ved at sørge for, ens tag hælder omkring 20-25 grader.

På den måde sikrer man, regnvand og fugt løber ned i tagrenden. Hvis du ikke har lagt dit tag, er det en god overvejelse at gøre, inden du lægger det.

2: Gode udgange til vandet. Når det kommer til det med, at taget skal hælde, er det vigtigt, du sikrer, at regnvand og fugt nemt kan løbe væk fra taget. Det betyder, vejene skal være rene og ikke tilstoppede.

Det er oftest husets tagrender, der tales om. Problemet er størst omkring efteråret, når bladene falder ned fra træerne og sætter sig i tagrenden og dermed blokerer for ordentligt nedfald af vand og fugt.

3: Fjern alger regelmæssigt. Hvis du vil undgå at bruge for meget tid på at tage hånd om algerne, skal du fjerne alger på taget, når de begyndende tegn på algefremkomst indfinder sig.

Tommelfingerreglen er, at det er nødvendigt at lave et algetjek én gang om året eller hvert andet år. En af de mest gængse metoder er at anvende børste, men hvis ikke det er nok, findes der et væld af skånsomme og miljøvenlige produkter, man kan bruge til at få algerne til at forsvinde.

4: Undgå højtryksrenser. Tanken om, at algerne skal have en ordentlig omgang, rammer os alle. Den mest almindelige måde at komme algerne til livs på er at bruge højtryksrenser, men det kan have store konsekvenser.

Man risikerer at sprøjte for meget vand i tagkonstruktionen, som er svært at komme af med. Det kan føre til fugt og vandskader. En højtryksrenser spuler med så stor kraft, at det i sidste ende kan have en ødelæggende og skadende effekt på taget.

5: Kilden til problemet skal fjernes. Det er umuligt at vinke endegyldigt og evigt farvel til alger og mos på taget, men man kan altid fikse roden til problemet.

Har du store træer eller buske i nærheden af taget, kan træerne og buskene skygge for taget, som er med til at skabe mos og alger. Samtidig kan nedfaldne blade bidrage yderligere til problemet.

6: Vær særligt opmærksom ved eternittage. Ønsker du at udføre tagrensning på dit eternittag, skal du holde øje med, om det indeholder asbest. Flere ældre eternittage indeholder nemlig det sundheds- og miljøskadelige stof asbest.

Er du i tvivl om, hvorvidt dit tag har asbest, kan du tjekke koden, der er indprintet i taget. Starter koden med 4 eller 5, er der ikke asbest i taget. Starter det derimod med 0 eller 1, er der asbest.

 

The following two tabs change content below.

Simone Siercke

Blogger at GirlsPlanet.dk
Girls Planet blev lavet for at jeg kunne dele det tøj jeg finder på nettet. Jeg har altid gået meget op i tøj og mode, og syntes derfor det kunne være sjovt at dele det med jer allesammen.

Latest posts by Simone Siercke (see all)

Leave a Reply