Kvitteringer og lommeregner

Spar penge i hverdagen

De fleste er interesserede i at få lidt flere penge at gøre godt med i hverdagen. Men hvis den eneste måde, du kan få flere penge på, er ved at arbejde over om aftenen, har du jo slet ikke tid til at bruge dine ekstra penge.

Derfor har vi i denne korte guide samlet nogle nemme tips til, hvordan du kan bruge færre penge i hverdagen, så du har råd til det, der virkelig betyder noget for dig.

Lav et grundigt budget

Den bedste måde at holde styr på din økonomi på er ved at lave et udførligt budget. Her skal du notere, hvor meget du bruger på fast udgifter såsom husleje, mobilregning, internet, medlemskab af et træningscenter, et buskort, og hvad du ellers betaler for hver måned.

Derudover skal du finde ud af, hvor meget du typisk bruger på mad og fornøjelser hver måned. Hvis du synes, det er svært at lave et budget, kan du finde mange skabeloner på nettet, så du ikke glemmer nogen vigtige poster i dit budget.

Når alle dine udgifter er noteret, skriver du dine indtægter ned. Her er det selvfølgelig vigtigt, at du ikke bruger mere, end du tjener. Du skal allerhelst også have en smule til overs, som du kan lægge til side, hvis du pludselig får en uventet regning eller skal betale en parkeringsbøde. Når alt er skrevet ned, skal du kigge grundigt på dine udgifter.

Hvis du for eksempel både bruger penge på et buskort og medlemskab til et fitnesscenter, kan du måske spare begge disse væk ved at cykle på arbejde hver dag.

Planlægning sparer dig for mange penge

Har du en tendens til at købe meget lidt ind ad gangen, når du er i supermarkedet, kan du spare mange penge ved at lave en madplan for hele ugen, som du køber ind til på én gang.

På den måde undgår du at blive fristet til at købe en masse ting, som ikke gør dig mæt, og som i løbet af en hel måned kan koste mange penge. Når du handler til en længere periode ad gangen, kan du bedre få brugt dine rester fra køleskabet ved for eksempel at lave brasede kartofler, dagen efter der har været stegt flæsk på menuen.

Noget andet, du virkelig kan spare mange penge på, er at planlægge dine ferier i god tid eller tage på afbudsrejse. Når du booker billetter til din ferie i god tid, er der stadig mange flybilletter eller feriehuse ledige, og prisen er dermed bedre end senere, når der er rift om de sidste pladser.

At tage på afbudsrejse fungerer bedst, når du ikke skal rejse med mange andre. Det kan være besværligt at tage på afbudsrejse med børn, fordi du ikke altid får særligt meget at vide om ferien, før du sidder i flyveren.

Til gengæld kan du tage på oplevelse et helt nyt sted, og du betaler kun en brøkdel af prisen i forhold til de andre feriegæster.

Tålmodighed er godt for økonomien

I hverdagen kan du spare mange penge ved at have god tålmodighed. Når du finder et par lækre sko, som du virkelig gerne vil have med hjem, skal du slå koldt vand i blodet. Som du nok har opdaget, har butikkerne tilbud og udsalg næsten hele tiden.

Derfor kan det sagtens betale sig at vente nogle få uger, til skoene kommer på tilbud. I sidste ende bliver du med garanti endnu mere glad for dine nye sko, når de både er vildt flotte, og du ikke har givet særligt meget for dem.

Når du venter et godt stykke tid, før du køber noget nyt til din garderobe, kan det også være, at du efter lidt betænkningstid slet ikke vil have det alligevel.

The following two tabs change content below.

Simone Siercke

Blogger at GirlsPlanet.dk
Girls Planet blev lavet for at jeg kunne dele det tøj jeg finder på nettet. Jeg har altid gået meget op i tøj og mode, og syntes derfor det kunne være sjovt at dele det med jer allesammen.

Latest posts by Simone Siercke (see all)