Trin for trin – få en billig bilforsikring som studerende

Som studerende har man sjældent mange penge, og mange dropper derfor at have diverse forsikringer, og har dermed kun de lovpligtige. Som bilist i Danmark er det obligatorisk at have en ansvarsforsikring, som dækker de skader du måtte forvolde andre bilister og deres biler, f.eks. i et biluheld.

Ønsker du derimod også at forsikre din egen bil, så skal du have en kaskoforsikring. Hvis du er blandt de mange studerende, som tager bilen i skole, så læs med her. Mikonomi.dk giver dig 4 gode råd til hvordan du får en billig og god bilforsikring.

  1. Høj eller lav selvrisiko?

Selvrisikoen på din bilforsikring er enten høj eller lav, og forsikringspræmien er så det modsatte. Selvrisikoen har den største indflydelse på din bilforsikrings pris, og det er derfor en vigtig faktor at finde ud af hvordan skal se ud. Når der opstår skader på din bil, så er selvrisikoen den pris du betaler, hvorimod at forsikringspræmien er din månedlige/årlige pris for din bilforsikring.

Med en høj selvrisiko og en lav forsikringspræmie anbefales det, at du lægger penge til side, så du er forberedt på “uventede” skader. På den måde betaler du en lav pris for din bilforsikring, men får ikke ødelagt din økonomi af en selvrisiko, som pludselig skal betales.

  1. Hvilken bil vil du have forsikret?

Har du endnu ikke købt den bil, som du vil forsikre, så kan det godt betale sig at overveje hvilken type, du skal have. En brugt lille bil er for eksempel billigere at forsikre end en stor og ny bil. Skellet mellem en stor og en lille bil går som regel ved 75 HK (hestekræfter).

Har din “nye” lille og brugte bil en lav værdi, kan du med fordel overveje at droppe at hav en kaskoforsikring. Dette gør sig gældende, hvis de skader du eventuelt kunne få i en bilulykke eller ved et tyveri har en større værdi at skulle reparere end hvad din kaskoforsikring kan dække.

  1. Find og sammenlign

Når du har gjort op med dig selv, hvilke slags forsikringer du skal have til din bil, (kaskoforsikring, glasdækning, retshjælpsforsikring m.fl.) kan du gå i gang med, at sammenligne priserne fra de forskellige forsikringsselskaber.

Dette kan du gøre på sammenligningstjenester, såsom Mikonomi.dk. På denne måde får du nemt og hurtigt et overskueligt overblik over de 3 bedste bilforsikringer tilpasset dine behov. Prisen på din bilforsikring beregnes bl.a. ud fra din alder, din kørselsmæssige erfaring, hvor du bor (mængden af trafik og risikoen for skader), bilens type og selvrisikoens størrelse.

  1. Forhandle dig til en bedre pris

Ved at kontakte dit forsikringsselskab kan du med fordel få forhandlet dig frem til en bedre pris, end den du finder online. Som regel kan du bl.a. opnå en mængderabat, hvis du vælger at samle alle dine forsikringer og lignende aktiviteter hos et forsikringsselskab. Det kan f.eks. betyde at du samler din indboforsikring og din elektronikforsikring med din ansvarsforsikring til bilen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
The following two tabs change content below.

Simone Siercke

Blogger af GirlsPlanet.dk
Girls Planet blev lavet for at jeg kunne dele det tøj jeg finder på nettet. Jeg har altid gået meget op i tøj og mode, og syntes derfor det kunne være sjovt at dele det med jer allesammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*