Kom ud i det blå og få motion og gode oplevelser på mountainbike

Sommeren er lige om hjørnet, temperaturerne stiger og skove og natur står i fuld flor. De farverige træer og buske kombineret med dufte og varme er lige til at komme i godt humør af.

Det er lige nøjagtig årstid til at komme ud at cykle i den danske natur. Få nogle indtryk, en masse oplevelser og gode stunder foruden noget motion.

Der findes i dag et bredt udvalg af mountainbikes og et væld af muligheder når det gælder farver, udstyr og prisklasse.

Så hvad kunne næsten være bedre end en tur på mountainbike i skoven?

Mountainbike sporten bliver ligesom mange andre cykelformer mere og mere populært. Det er en helt ideel måde at komme ud i det blå og samtidig få sin daglige træning. At det så er rigtig sjovt og underholdende at køre mountainbike, så man helt glemmer tid og sted, samt at man rent faktisk er i gang med et træningspas, er udelukkende et kæmpe plus.

At køre mountainbike er for dem der gerne vil udfordres og prøve noget nyt. Der er masser at lave, lige meget hvilket niveau man er på, og derfor går det heller ikke hen og bliver kedeligt. Man kommer vidt omkring, lærer nye, og flotte, steder at kende og opdager en masse nye yndlingssteder.

Sjov konditionstræning – og i høj grad også for kvinder

Mountainbiken har udviklet sig gennem de seneste år. For få år tilbage fandt man kun mountainbikes i herre modeller, med herre geometri og herre design. Herved måtte man som kvinde finde den model der lige passede bedst i størrelsen og som man fandt sig bedst tilpas med.
I dag finder du i stigende grad også kvinde sportscykler i et bredt sortiment designet og udviklet til kvinder. Hos flere mærker kvinde sortimenter mere hele linjer indenfor kvinde cykler. Herved finder man cykler designet til kvindens anatomi.

Kvinder kommer gradvist mere og mere ud på stier, veje og i skove for at få denne fantastiske form for motion. Af denne grund er udvalget af specifikke kvinde cykler, herunder også kvinde mountainbikes steget markant.

Kvinder har i dag mulighed for at køre på lækre cykler i flotte og fancy farver med kvinde stel og kvinde specifikke sadler, som passer til sædeknuderne således at man får optimal støtte, der hvor man sidder.

Stellets overrør er ofte udformet med en smule slope eller fald, så det er lettere at komme på cyklen. Ligesom på en almindelig kvindecykel.

At køre mountainbike i skoven er en hård og udfordrende sport, der stiller stort krav til fysikken og ikke mindst modet.

Kvinder er som oftest mere påpasselige når det gælder om at kaste sig ud i fart og spænding på mountainbiken. En vigtig del af at få gode oplevelser ud af det er at prøve at droppe frygten og usikkerheden for at ryge i skovbundet og ligge. Så længe cyklen er i bevægelse styrter man som regel ikke. Det er først når panikken griber ind og man bremser, at der er forøget risiko for at det går galt.

Kvinderne har ligesom mændene endvidere et valg i forhold til hjulstørrelse når de skal have en mountainbike. Man kan således for det meste vælge mellem to populære hjulstørrelser henholdsvis 27.5” og 29”.

Vælger man 27.5 tommer hjul får man minimal vægt og maksimal ydelse, foruden øget manøvredygtighed.

Tager man derimod 29” hjul får man øget retningsstabilitet samt øget komfort.

For kvinder findes der såvel som for mænd mountainbike klubber og endda specifikke kvinde løb for dem der gerne vil køre mountainbike mod og med andre i både seriøs konkurrence og socialt fællesskab.

Der er masser af gode muligheder for at komme i gang med at køre mountainbike.

God fornøjelse

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Kom ud i det blå og få motion og gode oplevelser på mountainbike, 5.0 out of 5 based on 1 rating
The following two tabs change content below.

Simone Siercke

Blogger af GirlsPlanet.dk
Girls Planet blev lavet for at jeg kunne dele det tøj jeg finder på nettet. Jeg har altid gået meget op i tøj og mode, og syntes derfor det kunne være sjovt at dele det med jer allesammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*