Børnenes og forældrenes pligter

Børnenes og forældrenes pligter

Børneopdragelse er et heftigt debatteret emne, i en verden der er blandet med videnskab, filosofi og følelser.

Mens nogle mener at børn skal have lov til at være børn, mener andre at børn skal lære at have pligter og de fleste har da også selv været igennem ting som vinduespudsning, rengøring og en masse andet for at opnå deres lommepenge.

Det er dog en splittelse i samfundet, der taler for at denne tid er forbi. I stedet for manuelt arbejde bliver der sat fokus på at de unge skal være frie og kun hjælpe minimalt i huset. Det er en sjov tendens der i sidste ende bliver en bjørnetjeneste for børn og unge, der ikke har prøvet at arbejde.

Jeg kan lyde som en gammel sur kvinde, men i en ringe alder af 21, er der et stykke endnu. Vinduesvask og støvsugning, er en del af det at lære at blive voksen. Det at hjælpe sine bedsteforældre, der ikke selv kan klare de fysiske opgaver, kan være en måde at tjene lidt ekstra småpenge, og det giver en hurtig effekt.

Frihed i valg

Dermed ikke sagt at de yngre ikke også skal have frihed, men man kan sagtens sætte ind på mange områder, hvor oprydning bliver en helt naturlig del af barnet hverdag. Så snart barnet for en sans for orden og renlighed, bliver opgaven som forældre meget nemmere, og der er pludselig en ekstra i familien til at løfte byrden.

Når man fx sætter sit barn til at vaske vinduer, skal man gøre det sammen med dem. Vise an, og gøre det til noget fælles.

Man kan gøre det på mange måder, og de ting som jeg husker motiverede mig mest var to simple koncepter. Frihed og ansvar. Det er en generelt økonomisk princip, at mere ansvar kan være en indvendig motivationsfaktor.

Penge er ikke nogen god motivationsfaktor, men er den nemmeste at håndtere. Derfor bør man give sine børn en løn, der stiger pr. år, og man bør give dem valg. Det kan f.eks være valget mellem at støvsuge eller at tage opvasken. På den måde bliver det barnets eget valg der spiller ind.

Vinduesvask kan være mere udfordrende, da det i småbyer som f.eks Rønnede eller Faxe, kan være et helt hus der er tale om.

Her er det vigtigt at man hjælper børnene, og igen giver mulighed for at vælge, hvad de gerne vil lave i processen. Det kan fx være at barnet gerne vil vaske vinduerne, og så kan du tørre af og tørre efter.

Alt i alt kan man i flere tilfælde motivere sine børn, til at hjælpe med den daglige husholdning, og det vil hjælpe dem til, at kunne tage mere ansvar i dagligdagen og beslutte sig i forhold til forskellige opgaver, hvilket er vigtigt for deres fremtid.

Det kan være surt i øjeblikket, og man skal ikke tvinge sine børn til arbejde, men når det bliver fremstillet på den rigtige måde, kan det være en naturlig del af verden med en masse fordele.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
The following two tabs change content below.

Simone Siercke

Blogger af GirlsPlanet.dk
Girls Planet blev lavet for at jeg kunne dele det tøj jeg finder på nettet. Jeg har altid gået meget op i tøj og mode, og syntes derfor det kunne være sjovt at dele det med jer allesammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*